Українцям радять не відвідувати охоплений вогнем курортний регіон Португалії

Вівторок, 7 серпня 2018, 16:22

Посольство України в Португалії рекомендує громадянам України утриматися від відвідування лісової місцевості у туристичному регіоні Алгарве.

Відповідні рекомендації оприлюднені на сайті посольства.

Попередження випущене "у зв’язку зі стихійною масштабною пожежею в гірській місцевості поблизу селища Моншік та на придорожніх ділянках між цим селищем та містом Портімау, яка продовжує нести загрозу місцевому населенню та відпочиваючим в цьому регіоні туристам, а також – існуванням підвищеної ймовірності виникнення пожеж у центральній та північній частинах країни", йдеться у повідомленні.

Крім цього, за повідомленням Національної служби цивільного захисту Португалії, внаслідок посилення вітру 7 серпня існує загроза поширення стихії до туристичного району поблизу Портімау, округ Фару.

Громадянам України, які перебувають в цьому районі, слід уважно стежити за повідомленнями місцевих служб, в тому числі шляхом розсилання попереджуючих sms-повідомлень, про розвиток ситуації та виконувати інструкції пожежно-рятувальних служб.

Як повідомлялося, понад тисяча пожежників за підтримки 19 літаків п'ятий день борються з великою природною пожежею на півдні Португалії, неподалік популярних пляжів курортного регіону Алгарве.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: