Екс-глава МЗС Британії відмовився вибачатися за жарт про мусульманок

Середа, 8 серпня 2018, 08:55

Колишній мер Лондона і екс-міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон відмовився вибачатися за свій жарт про жінок в ісламському одязі, як цього вимагав від нього лідер Консервативної партії Брендон Льюїс.

Про це пише BBC.

У своїй колонці в газеті Telegraph Джонсон порівняв мусульманських жінок, які носять бурки, з грабіжниками банків і назвав "абсолютно безглуздим" те, що "люди повинні ходити по місту, нагадуючи поштові скриньки".

Джерело, близьке до Джонсона, в коментарі ВВС сказало, що колишній глава МЗС просто висловив свої погляди на складне питання, і критикувати його за це "просто безглуздо".

"Ми не повинні потрапляти в пастку відмови від обговорення складних тем", - сказав співрозмовник.

"Ми повинні говорити про це. Якщо ми не будемо захищати ліберальні цінності, то ми просто танцюємо під дудку реакціонерів і екстремістів", - додав він.

У своїй статті Джонсон висловлювався проти законодавчої заборони на одяг, що закриває обличчя, але також заявив, що бурки "виглядають по-дурному". На його думку, законодавча заборона на бурки в громадських місцях, як в Данії, є зайвою і грає на користь радикалів, які говорять про "зіткнення цивілізацій" Сходу і Заходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.