Прем’єр Естонії просить НАТО серйозно поставитись до інциденту з ракетою

Середа, 8 серпня 2018, 15:00

Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас попросив НАТО дуже серйозно поставитися до випадку з випадковим пуском бойової ракети класу "повітря-повітря" іспанським винищувачем Eurofighter.

Про це повідомляє портал ERR з посиланням на прес-службу уряду Естонії.

"Я сказав генеральному секретареві НАТО, що це серйозна подія, яка із зрозумілих причин дуже стурбувала Естонію. Слава богу, що, наскільки відомо, в результаті інциденту ніхто не постраждав", - сказав Ратас.

"Я попросив генсека НАТО Єнса Столтенберга, щоб НАТО дуже серйозно поставився до цього випадку і з'ясував всі деталі інциденту. Поза всяким сумнівом, наші офіційні особи будуть приймати в цьому всебічну участь. Генеральний секретар запевнив мене, що НАТО і безпосередньо пов'язані з повітряним патрулюванням союзники зроблять те ж саме. Повітряна місія НАТО є важливою частиною забезпечення безпеки Естонії і всього альянсу", - додав прем'єр-міністр.

7 серпня у другій половині дня на півдні Естонії іспанський винищувач Eurofighter помилково випустив бойову ракету класу "повітря-повітря". Сили оборони Естонії продовжують її пошуки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.