Естонія: помилково випущену бойову ракету знайдено з "вірогідністю 95%"

Середа, 8 серпня 2018, 16:53

Представники ВПС Естонії повідомили, що помилково запущена іспанським винищувачем бойова ракета класу "повітря-повітря" з "ймовірністю 95%" знайдена.

Як повідомляє Postimees, про це на прес-конференції в середу ввечері в Таллінні повідомив командувач ВПС Естонії полковник Рійво Валге.

"У першій половині дня ми з'ясували ймовірне місце падіння ракети і непрямі свідчення вказують на те, що ракета знаходиться саме там, в цьому районі працюють експерти Сил оборони. З ймовірністю у 95% можна стверджувати, що зникла напередодні ракета знайдена, проте важливі деталі від неї поки що не виявлено", - сказав Валге.

За його словами, відомий коридор польоту ракети і зона, де швидше за все стався вибух в результаті падіння ракети. Поблизу місця вибуху немає житлових будинків, ракета впала у безлюдному місці.

Яким чином ракета була випущена, на цьому етапі розслідування військові не коментують. Відомо, що у зоні тренувань перебували чотири винищувачі: два іспанські і два французькі.

7 серпня під час навчального польоту на півдні країни винищувач ВПС Іспанії Eurofighter помилково запустив ракетe класу "повітря-повітря". Довжина ракети AMRAAM становить 3,7 метра, діаметр - 18 см.

Пошуки ракети тривали два дні. Після інциденту іспанські винищувачі тимчасово виведені з готовності

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.