США перекинули до Європи ескадрилью винищувачів в рамках стримування РФ

Четвер, 9 серпня 2018, 13:35

Військово-повітряні сили США перекинули в Німеччину ескадрилью винищувачів F-22 в рамках заходів щодо стримування Росії.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ВПС США у Європі.

"ВПС США розмістили на авіабазі у Шпангдалемі, Німеччина одну ескадрилью винищувачів F-22 Raptors, військових льотчиків та супутнє обладнання для проведення повітряних навчань з іншими літаками, розміщеними у Європі", - йдеться у повідомленні.

Винищувачі, які прибули на авіабазу 8 серпня, пробудуть там декілька тижнів в рамках навчань, що є частиною європейської ініціативи стримування.

Винищувачі приписані до 95-ї винищувальної ескадрильї 325-го винищувального крила на авіабазі Тіндалл в штаті Флорида. Винищувачі будуть використовувати базу Шпангдалем в якості місця базування, але для проведення тренувань з союзниками по НАТО будуть перекидатися і в інші частини Європи.

Багатоцільовий винищувач п'ятого покоління F-22 Raptor був створений компаніями Boeing і Lockheed Martin і прийнятий на озброєння ВПС США в 2005 році. При будівництві літака використовувалася технологія "стелс", що робить його малопомітним для радарів супротивника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.