ЄС підтримав вимоги країн Балтії до Walmart прибрати товари з написом СРСР

Понеділок, 10 вересня 2018, 13:56

Місія Євросоюзу в США підтримала заклик посла Литви і політиків трьох країн Балтії до керівництва американської торгової мережі Walmart з проханням відкликати з товарообігу одяг цієї марки з радянською символікою, який може принижувати жертв російського терору.

Про це пише Delfi.

"Викликає занепокоєння, що Walmart та інші магазини торгують майками і подібними речами з радянськими символами", - заявила прес-секретар делегації ЄС в США Марія Беловас.

"Ми підтримуємо зв'язки з країнами-членами в цьому питанні і повністю підтримуємо ініціативу щодо засудження цієї практики", - додала дипломат.

За її словами, ЄС зобов'язаний зберігати пам'ять мільйонів жертв радянського режиму.

"Висилки, тортури і вбивства мільйонів людей, які здійснювали тоталітарні режими, ніколи не слід забувати, а торгівля майками з подібними речами, з символами винуватців - надзвичайно турбує", - сказала Беловас.

Радянський Союз окупував Литву в 1940-1941 і в 1944-1990 роках. У роки радянської окупації в табори і заслання допертували понад чверть мільйона мешканців Литви, а в збройному опорі окупації загинула 21 тис. партизан і їхніх прихильників. У Литві радянська символіка заборонена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: