Румунія екстрадує до США відомого хакера після закінчення його тюремного терміну

Вівторок, 11 вересня 2018, 19:57

Румунський хакер "Guccifer" - справжнє ім'я Марсель Лазар Легель - буде екстрадирований до США після того, як відсидить свій нинішній семирічній термін ув'язнення в Румунії.

Таке рішення ухвалив сьогодні суд, повідомляє Balkan Insight.

Хакер "Guccifer" відбути у США тюремний термін у 4 роки і 4 місяці. Він відомий тим, що зламав облікові записи електронної пошти американських високопосадовців , в тому числі колишнього державного секретаря США Коліна Пауелла та членів сім'ї Джорджа Буша.

46-річний Легель був екстрагований до США в березні 2016 року для участі у судових засіданнях. Він визнав себе винним у суді штату Вірджинія і заявив, що зламав кілька мереж, включаючи приватну електронну пошту колишнього державного секретаря Гілларі Клінтон.

Американські прокурори заявили, що протягом 2012-2014 років Легель зламав понад 100 поштових скриньок, у тому числі американських чиновників, і суд засудив його до чотирьох років і чотирьох місяців.

Раніше Легель був засуджений до семи років в'язниці в Румунії за злам електронної пошти чиновників служби безпеки та розвідки.

США повернули його до Румунії після засудження, і зараз він перебуває у в'язниці міста Дева, Трансильванія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: