У Британії назвали брехнею пояснення РФ щодо отруєння в Солсбері

Середа, 12 вересня 2018, 15:52

Спроби Великої Британії отримати пояснення від Росії з приводу отруєння колишнього російського шпигуна в Солсбері завжди натикалися на заплутаність і брехню, і ситуація не змінюється.

Про це заявив прес-секретар прем'єр-міністра Терези Мей, повідомляє Reuters.

Президент Росії Владімір Путін сьогодні заявив, що Росія знає справжні імена двох чоловіків, обвинувачених британськими прокурорами в спробі отруїти Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, і що вони є цивільними людьми, не причетними до криміналу.

"Ці люди - офіцери російської військової розвідки, ГРУ... Уряд розкрив роль ГРУ, його оперативників і його методи, ця позиція підтримується нашими міжнародними союзниками", - сказав прес-секретар журналістам.

"Ми неодноразово просили Росію пояснити, що сталося в Солсбері в березні, але вони відповіли обманом і брехнею. Я не бачу нічого, щоб припустити, що це змінилося", - додав він.

Нагадаємо, британські прокурори 5 вересня назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Александр Петров та Руслан Боширов.

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявила, що росіяни є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ. Британія отримала європейський ордер на арешт росіян.

У МЗС Росії заявили, що названі імена їм невідомі і заявили про "інформаційні маніпуляції" з боку Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.