Квасневський розкритикував Дуду, який назвав ЄС "уявною спільнотою"

Четвер, 13 вересня 2018, 15:26

Колишній президент Польщі Александр Квасневський розкритикував чинного главу держави Анджея Дуду, який назвав Євросоюз уявною спільнотою.

Квасневський виступив із критикою у листі до Дуди, повідомляє Onet Wiadomosci.

Днями глава Польщі заяви, що хоче, аби громадяни вірили, що хтось думає про них, а не "про якусь уявну спільноту, від якої для нас мало результатів".

"Коли ми вирішимо наші справи, будемо займатися справами європейськими. А зараз нехай вони залишать нас у спокої і дозволять відновити Польщу, бо це – найголовніше", - сказав Дуда.

Квасневський відреагував різкою критикою, заявивши, що ЄС – не уявна, а дуже "реальна спільнота", яка протягом 60 років гарантувала мир на континенті.

Колишній президент перерахував переваги, які Польща отримала від членства у ЄС. Серед них назвав вільний доступ до ринків інших країн, можливість навчатися в державах спільноти, пересуватись по Європі без віз та отримувати кошти з фондів Євросоюзу.

Колишній президент назвав заяву Дуди "небезпечною", а будь-які дії на шкоду європейському співтовариству – "безвідповідальними",

Квасневський також вказав, що "Європа є континентом спільних цінностей, співпраці та розвитку", а не міжнаціональної ненависті та воєн – тих негативних процесів, які в основному підтримує Росія, яка "порушує основні принципи міжнародного права в Україні та Грузії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.