Італія скасувала зустріч з Австрією щодо подвійного громадянства жителів Південного Тиролю

Вівторок, 18 вересня 2018, 12:21

Міністр закордонних справ Італії скасував зустріч зі своїм австрійським колегою щодо планів Відня надавати громадянство німецькомовній меншині в північно-італійській провінції Південний Тироль.

Про це повідомляє The Local.

"Пропозиція правлячої консервативної та крайньо правої коаліції Австрії погіршує атмосферу взаємної безтурботності та довіри, які становлять основу для успіху такого типу зустрічей", - заявили в офісі італійського міністра.

Гірський регіон Південний Тироль, також відомий італійською назвою Альто-Адідже, був частиною Австрійсько-Угорської імперії. У 1919 році після її розпаду колишня земля Тироль була поділена на австрійську північну та італійську південну частини. З того моменту починається історія Південного Тиролю у статусі італійської провінції.

Під час останнього перепису населення у 2011 році близько 70 відсотків місцевих жителів заявили, що вони є німцями.

Статус Південного Тиролю десятиліттями спричиняє дебати між двома країнами. Остання суперечка сталася цього місяця, коли Рим заявив, що Відень підтвердив створення спеціальної комісії з підготовки проекту закону про пропозицію подвійного громадянства.

Італія назвала план "неприйнятним через його потенційно тривожні наслідки".

"Особливо примхливо, що австрійський уряд, який головує в ЄС, сприяє розробці законопроектів, які вимагають розбрату, а не фокусуються на ініціативах, які об'єднуються", - заявили тоді в МЗС Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: