Партія батька прем’єра Польщі подала виборчий список з підписами померлих

Субота, 22 вересня 2018, 11:57

Польська Партія вільних і солідарних, лідером якої є батько прем’єра Польщі Корнель Моравецький, на місцевих виборах подала виборчий список з підписами осіб, померлих протягом останніх двох років.

Про це повідомляє канал TVN24.

Декілька представників партії прибули до міської виборчої комісії в ратуші Варшави минулої суботи.

"Комісія працювала з 9 до 13 години, а вони прийшли після 13.00. Ми пояснили, що не можемо прийняти їх заявку. Один з представників вторгся у приміщення, відштовхнувши одного з членів комісії" - розповів член виборчої комісії Славомір Ігначак.

Члени комісії були змушені викликати поліцію.

Наступного разу представники партії Корнеля Моравецького прибули до виборчкому у понеділок, оскільки термін реєстрації виборчих списків спливав опівночі. Втім, зареєструватися їм вдалося не у всіх округах.

За даними джерел телеканалу, виборча комісія поставила під сумнів аж 198 з 200 підписів, зібраних Партією вільних і солідарних.

"Ми схопили їх не за руку, а за обидві. Там виявилося забагато правопорушень. Кільканадцять підписів належало людям, які померли протягом останніх двох років. Це міг бути список підписів, зібраних на парламентських виборах" - сказав один з членів комісії.

Як зазначається, у зв’язку з цими порушеннями комісія планує передати справу до прокуратури.

Нагадаємо, місцеві вибори у Польщі пройдуть 21 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.