Іран: США поводяться як хуліган, наші люди готові чинити опір

Неділя, 23 вересня 2018, 13:25

Іранський президент Хасан Рухані заявив у неділю, наступного дня після нападу на військовий парад в Ірані, що Тегеран готовий протистояти Сполученим Штатам і його союзникам у Перській затоці.

Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи перед від'їздом з Тегерана на щорічну зустріч Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, Рухані звинуватив підтримувані США держави Перської затоки у наданні фінансової та військової підтримки антиурядовим етнічним арабським групам в Ірані, що й призвело до недавнього теракту.

"Америка діє як хуліган щодо решти світу... і вважає, що вона може діяти на основі грубої сили", - сказав Рухані.

"Але наші люди будуть чинити опір, і уряд готовий протистояти Америці. Ми подолаємо цю ситуацію (санкції – Ред.), і Америка пошкодує, що обрала неправильний шлях", – додав він.

Рухані цього тижня зустрінеться з президентом Трампом на Генасамблеї ООН.

МЗС Ірану в неділю викликало тимчасового повіреного в справах Об'єднаних Арабських Еміратів в зв'язку з коментарями про кровопролиття в південно-західному місті Ахваз. Крім того, МЗС викликав дипломатів трьох європейських країн.

У суботу вранці невідомі відкрили вогонь по мирних людях під час параду в іранському місті Ахваз. Як повідомив пізніше губернатор провінції Хузестан, всього було четверо нападників. Загинули 25 людей.

Відповідальність за теркат в Ахвазі взяло на себе сепаратистське угруповання "Аль-Ахваз", пов'язане з саудівським режимом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.