Прикордонний загін на Закарпатті цьогоріч виявив 39 осіб із подвійним громадянством

Понеділок, 24 вересня 2018, 08:43

Чопський прикордонний загін цього року виявив 39 випадків перетину кордону особами із подвійним громадянством.

Про це заявив представник Чопського прикордонного загону Артем Олійник в ефірі телеканалу Тиса-1, повідомляє Mukachevo.net.

"Цього року ми зафіксували вже 39 випадків пред’явлення громадянами України паспортів інших держав. У минулому році було 49 випадків. У 90% випадках – це паспорти Угорщини, все інше – Словаччини, Румунії та навіть Ізраїлю", - повідомив Олійник.

За його словами, у разі виявлення двох паспортів у громадян України прикордонники складають протоколи про адміністративне правопорушення і відправляють документи до суду. Паспорт не вилучають, бо не мають на це законних підстав.

Видання зауважує, що Чопський прикордонний загін відповідає лише за частину кордону в межах Закарпаття. За іншу відповідає Мукачівський прикордонний загін.

Нагадаємо, що у останній тиждень у відносинах України та Угорщини розпочалася нова криза. Її викликало відео з церемонії прийняття закарпатських мешканців у громадянство, яка проходила у консульстві в Береговому. На відео консул закликала закарпатців приховувати своє громадянство від української влади.

Голова МЗС України Павло Клімкін у зв'язку з цим заявив про можливість висилки угорського консула в Береговому. 

Детальніше про це – у статті "100 тисяч вірних Угорщині: історія та приховані деталі паспортного скандалу на Закарпатті"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.