Сійярто про відео з паспортами: висилку консула з Берегово розцінимо як недружній акт

Четвер, 20 вересня 2018, 15:16

Будапешт розцінить висилку угорського консула з Берегово через з відео з роздачею паспортів, як недружній  і ризикований крок з боку Києва.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, повідомляє сайт угорського МЗС.

"Такий крок поставить відносини між двома країнами в інший вимір і не залишиться без відповіді, але Міністерство закордонних справ і торгівлі не отримувало офіційних повідомлень з цього приводу", - сказав Сійярто.

Він сказав, що відеоролик, записаний прихованою камерою в консульстві Угорщини в Берегові, був використаний в українській виборчій кампанії в спробі виграти голоси через антиугорські настрої.

За словами міністра, запис, швидше за все, був зроблений та оприлюднений в інтернеті на чиєсь замовлення.

Він додав, що клятва про громадянство, записана на відео, відповідає всім правилам, і, відповідно, той факт, що глава МЗС України заперечив проти неї, може пояснюватися тільки внутрішніми політичними міркуваннями і майбутніми виборами.

"Подвійне громадянство - це звичайна практика в ЄС, і, відповідно, українські заперечення вказують на те, що Київ несерйозно ставиться до європейської інтеграції та вступу в НАТО", - сказав міністр.

"Уряд не дозволить українській адміністрації ще більше погіршити становище закарпатських угорців і засуджує спроби залякати їх в максимально можливій мірі", - додав Сійярто.

Сійярто також пригрозив "ще більше уповільнити" рух України до ЄС через паспортний скандал.

Нагадаємо, на прихованому відео, відзнятому у консульстві, видно чоловіка, який допомагає скласти присягу, та жінку, яка інструктує тих, хто отримав паспорти Угорщини, приховувати цей факт від української влади.

Міністр закордонних справ України заявив, що угорський консул буде позбавлений акредитації і невдовзі залишить Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: