Глава МЗС Австрії натякнула, що нікого крім України не турбує Путін на її весіллі

Середа, 26 вересня 2018, 13:15

Голова МЗС Австрії Карін Кнайссль заявила, що не погоджується зі своїм українським колегою Павлом Клімкіним, який назвав серйозною помилкою запрошення Путіна на її весілля.

Про це вона розповіла у програмі DW Conflict Zone з Мішелем Фрідманом.

За її словами, глава українського МЗС висловив своє невдоволення на "приватній зустрічі", і окрім нього жоден з представників зовнішньополітичних відомств інших країн не коментував епізод із участю Путіна у її весіллі.

На зауваження ведучого, що Путін є партнером сирійського диктатора Башара Асада, і що у них обох "руки в крові", і на запитання, чи не мучили її докори сумління після танців з людиною, яка "утискує власне населення", Кнайссль відповіла: "Ви мені вибачте, але в такому випадку, чи повинні ми тиснути руки уряду Китаю? Чи повинні ми тиснути руки цілій низці урядів, як ви вважаєте?", - сказала вона.

Кнайссль наголосила, що розглядає Росію "як партнера в Сирії".

"І це не тільки моя позиція, ми обговорювали її в різних інстанціях, в тому числі і всередині Євросоюзу, що ми повинні працювати з Росією в Сирії", - наголосила дипломат.

18 серпня Путін був присутнім на весіллі глави МЗС Австрії Карін Кнайссль у Відні. Його візит спричинив хвилю критики у країні.

Представник австрійського МЗС назвав приїзд президента Росії робочим візитом і зазначив, що це "особистий візит на приватне свято, з якого не слід робити висновок про зміну зовнішньополітичної позиції Австрії".

Клімкін написав у Twitter, що не коментує світське життя, "але якщо МЗС Австрії змушене виправдовуватися, запевняючи у незмінності зовнішньополітичного курсу в світлі "приватного" візиту, то це вже цікава нова форма, яка викликає сумну посмішку".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.