Італія у бюджеті на 2019 рік запроваджує базовий дохід і знижує пенсійний вік

Четвер, 27 вересня 2018, 10:33

Міністр економіки Італії Джованні Тріа оголосив, що бюджет країни на 2019 рік міститиме базовий дохід для бідних людей та нижчий пенсійний вік.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Ці заходи просували представники популістського "Руху 5 зірок", який знаходиться в правлячій коаліції разом з правою партією "Ліга". Рух погрожував не голосувати за бюджет, якщо його вимоги не будуть виконані.

Проект бюджету має бути представлений у четвер. Міністр економіки зауважив, що існує потреба у проникливій політиці, щоб вирішити проблеми ринку та уникнути зіткнення з ЄС.

"Ми працюємо над поєднанням політики, яка показує кожному, що вони повинні довіряти Італії не лише у наших державних фінансах, а й у нашому економічному зростанні", - заявив Тріа.

Під час передвиборчої кампанії "Рух 5 зірок" обіцяв для бідних італійців щомісячний дохід до 780 євро, тоді як "Ліга" мала намір ввести єдиний податок.

Тріа розповів, що схема базового доходу "допоможе керувати соціальними наслідками процесу трансформації виробництва", додавши, що надання людям можливості піти на пенсію раніше дасть компаніям молодшу, більш кваліфіковану робочу силу.

За його словами, бюджет буде збільшувати державні інвестиції, і що скорочення податків, яких підтримує Ліга, розпочнеться зі скорочення корпоративних податків у 2019 році, перш ніж поширюватися на фізичних осіб у наступні роки.

Однак він не пояснив, як будуть фінансуватися базовий дохід та податкові заходи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.