Чепіга може добре знати Скрипаля – ЗМІ

Четвер, 27 вересня 2018, 18:00

Полковник Головного розвідувального управління РФ Анатолій Чепіга, один з підозрюваних у застосуванні нервового агента у Англії, міг особисто знати свою ціль, колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля, який вирішив перейти на бік британської розвідки.

Про це пише The Times.

Зазначається, що Чепіга брав участь у Чеченській війні, а саме від Скрипаля британська розвідка отримала цілий список агентів ГРУ в Європі, багато з яких служили в Афганістані або Чечні.

Видання зауважує, що помста і особиста розправа могли зіграти певну роль у замаху на Скрипаля. 

"Фактично, кар’єрний шлях і досвід полковника Чепіги настільки точно відображає шлях полковника Скрипаля, що з’являється новий варіант пояснення: Чепіга міг особисто знати людину, вбити яку його відправили", - допускає видання.

Як повідомлялося, 5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Александр Петров та Руслан Боширов. Прокурори зазначили, що їхні справжні імена можуть бути іншими. Журналісти дізналися, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе "Русланом Бошировим", насправді звати Анатолій Чепіга.

Він - полковник ГРУ і нагороджений званням "Героя РФ".

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявила, що росіяни є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ. Британія отримала європейський ордер на арешт росіян.

У МЗС Росії заявили, що названі імена їм невідомі і заявили про "інформаційні маніпуляції" з боку Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.