Влада Грузії назвала головну мету легалізації конопель

Четвер, 27 вересня 2018, 18:53

Грузинська влада має намір використати одержані внаслідок легалізації конопель кошти для боротьби з бідністю населення.

Про це заявив голова парламенту Іраклій Кобахідзе, пише "Грузия Online".

"Якщо культивація конопель не завдає шкоди суспільству і приносить велику користь економіці, хіба ми повинні від цього відмовлятися? Це наш головний аргумент. Ми бачимо, що існують серйозні проблеми, пов'язані з економічними даними, з якими ми зіткнулися в 2012 році. Наше завдання полягає в скороченні бідності в середньостроковій перспективі, і якщо будуть відповідні ініціативи, це може зайняти до шести років замість десяти ", - заявив Кобахідзе.

За його словами, наразі невідомо, коли депутати зможуть перейти до активного обговорення проекту закону про вільні коноплі.

"Через вибори у нас дуже складний робочий режим. Все залежить від того, коли у нас буде відповідний час для початку активних консультацій. У різний час були проведені зустрічі з різними сегментами і як тільки графік дозволить нам, ми почнемо інтенсивні консультації", - додав Кобахідзе.

Як відомо, уряд Грузії вніс до парламенту законопроект "Про контроль конопель" і пакет супутніх проектів, які передбачають, зокрема, експорт конопель у медичних і парфюмерно-косметичних цілях.

За словами Кобахідзе, окремо пройдуть обговорення однієї частини законодавчого проекту, який вводить регулювання в зв'язку з вживанням конопель у Грузії, а друга частина стосуватиметься культивації та виробництва продуктів з конопель.

Протягом найближчих двох-трьох років влада Грузії сподівається отримати від експорту конопель 1 млрд ларі (близько $400 млн).

Як повідомляла Європейська правда, Конституційний суд Грузії ухвалив рішення про скасування адміністративної відповідальності за вживання та зберігання конопель без мети продажу. У своєму рішенні суд зазначив, що споживання конопель представляє дію, захищену правом на вільний розвиток особистості. Водночас наразі незрозуміло, скільки рослин дозволять вирощувати вдома та скільки грамів зберігати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.