У Португалії висунули звинувачення 12 чиновникам через пожежі 2017 року

П'ятниця, 28 вересня 2018, 10:02

Португальська прокуратура пред'явила звинувачення 12 чиновникам в рамках розслідування причин масштабних пожеж у 2017 році, які призвели до загибелі понад 60 осіб.

Про це йдеться в заяві на сайті прокуратури.

"Прокуратура Лейрії висунула звинувачення проти 12 підсудних у розслідуванні пожеж, які сталися 17 червня 2017 року у муніципалітетах Педроган-Гранде, Каштаньєйра-де-Пера, Фігейро-душ-Вінюш, Алвайазере і Ансіан. Ці пожежі призвели до загибелі більше 60 людей, знищивши понад 24 тисяч гектарів лісів і численні об'єкти", - йдеться в повідомленні.

Підозрюваним були пред'явлені звинувачення в халатності, яка призвела до ненавмисного вбивства і недбалості, що призвела до серйозних тілесних ушкоджень.

Під час пожежі двоє обвинувачених були старшими керівниками компанії з постачання електроенергії, троє відповідали за командно-координаційні функції в галузі цивільної оборони, троє були високопоставленими посадовими особами, троєи були членами місцевих муніципалітетів, де загинули люди. Деякі з обвинувачених, як і раніше займають посади в муніципалітетах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: