Франція: без мирної угоди в Сирії Близькому Сходу загрожує перманентна війна

Понеділок, 24 вересня 2018, 19:06

Без досягнення мирної угоди в Сирії Близькому Сходу загрожуватиме "перманентна" війна.

Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, пише Le Figaro.

"Відповідальність за політичне рішення лежить на президентові Сирії Башару Асаду, а також на тих, хто його підтримує. Інакше ми ризикуємо, що у регіоні йтиме перманентна війна", - сказав він на прес-конференції в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН.

Франція також закликала до посилення міжнародних санкцій проти лівійців, які стоять на шляху політичного врегулювання в Сирії.

"Ми майже можемо сказати, що Башар Асад виграв війну, ми можемо це бачити, але ми не можемо сказати, що він завоював мир, він далеко від цього", - сказав французький міністр.

Як відомо, Асад за вирішальної підтримки Москви та Ірану повернув собі контроль над більшістю територій, втрачених після початку громадянської війни у 2011 році. Він обіцяє повернути "кожен дюйм" сирійської землі.

Провінція Ідліб - останній притулок для цивільних осіб і повстанців, які мігрували з інших районів Сирії, а також для потужних джихадистських сил (близько 10 000 бойовиків). Туреччина встановила 12 військових постів в Ідлібі.

Президент Росії Владімір Путін заявив, що домовився із турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом створити демілітаризовану зону в Ідлібі, щоб розділити сили урядових сирійських військ та сирійських повстанців, і не допустити спалаху масштабного конфлікту.

Таким чином, принаймні на цей момент, Росія фактично поставила свої зв'язки з Туреччиною вище досягнення мети повернути всю Сирію під владу Асада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: