У Німеччині біженця засудили до 8,5 років в'язниці за вбивство школярки

Понеділок, 3 вересня 2018, 13:56

У Німеччині афганського біженця, якому відмовили у наданні притулку, засудили до 8,5 років ув'язнення за вбивство 15-річної школярки.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Засуджений Абдул Д., який, ймовірно, походить з Афганістану, 27 грудня минулого року за допомогою ножа вбив свою колишню подругу. Вбивство було скоєно в магазині у місті Кандель у федеральній землі Рейнланд-Пфальц.

Прокурори вважають, що обвинувачений скоїв вбивство через ревнощі після того, як дівчина його покинула. Оскільки обвинувачений на момент скоєння злочину, вірогідно, був неповнолітнім, судовий процес відбувався у закритому режимі.

Після затримання Абдул Д. заявив, що йому 15 років і що він прибув до Німеччини без супроводу дорослих як біженець. Після вбивства виникли сумніви у тому, чи насправді він є неповнолітнім, і прокуратура вирішила провести експертизу його віку.

У результаті було встановлено, що на момент вбивства Абдулу Д. було від 17,5 до 20 років. За словами адвоката молодика, на початку судового процесу він розкаявся у скоєному.

Винесення вироку у цій справі співпало з протестами у східному німецькому місті Хемніц через вбивство чоловіка, в якому підозрюють вихідців з Іраку та Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: