Американський генерал: Німеччина має важелі впливу на РФ, щоб зрушити "мінський процес"

Неділя, 30 вересня 2018, 15:35

Німеччина має важелі впливу на Москву, яких немає у інших країн, щоб "зрушити" процес реалізації мінських домовленостей.

Про це заявив екс-командувач військами США в Європі генерал Бен Ходжес в інтерв'ю грузинській телекомпанії STV, пише Грузия Online.

"Нам потрібне лідерство Німеччини, щоб зрушити цей процес. Вони мають важелі у Росії, яких, мені здається, у інших немає. Нам треба, щоб росіяни дали ОБСЄ виконувати свою роботу.

Наразі спостерігачів ОБСЄ не допускають для відстеження ситуації на кордоні між Росією та Україною. Амуніція і техніка перевозяться з Росії в Україну, до Луганської та Донецької областей", - сказав Ходжес.

"Російський флот заважає мореплавству і пересувається в Азовському морі. І це у найближчі рік-півтора може дуже серйозно зашкодити економіці України і, зокрема, економіці регіону поблизу Маріуполя", - додав він.

За його словами, у світі вже майже "ніхто не вірить" у те, що росіяни - "відповідальні люди".

"Вони могли б дозволити ОБСЄ робити свою роботу. З іншого боку, США разом з Канадою, Литвою, Польщею та Великою Британією допомагають навчати українську армію. США надали багато різного устаткування, і зараз - Javelin, як і в випадку Грузії, щоб допомогти Україні стати трохи більш захищеною", - сказав генерал.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.