Посол у Німеччині: Депутати були в Криму? Я все одно з ними спілкуюся і подаю їм руку

Вівторок, 4 вересня 2018, 10:59

Посол України у Німеччині Андрій Мельник наголошує, що посольство вважає за необхідне працювати з представниками усіх політичних партій в Німеччині – включно з тими, які відвідували тимчасово окупований Крим.

Про це дипломат заявив у інтерв’ю "Європейській правді".

Посол зауважив, що прихід проросійської партії "Альтернатива для Німеччини" у Бундестаг та земельні парламенти є значним викликом для України, проте із її членами теж слід працювати.

"У стосунках з ними я обрав таку політику: не ізолювати цю силу, не таврувати її, а навпаки, працювати через залучення. Так ми працюємо вже 2,5 роки, і цей курс дає результати", - сказав Мельник.

Посол розповів, що серед депутатів цієї партії у Бундестазі є ті, хто неодноразово був у Росії, і ті, хто відвідав окупований Крим.

"Я з такими людьми спілкуюся і руку їм також подаю… загалом у спілкуванні з цього приводу у нас є два методи – пряник і батіг. На даному етапі переважає "пряник".

Я їм пояснюю, що їхні дії суперечать інтересам їхньої ж партії. Річ у тім, що АдН має амбіцію на наступних виборах у 2021 році увійти до федерального уряду, а урядова партія не може підтримувати тільки Росію… Рано чи пізно їхні виборці ставитимуть питання, чому держава-партнер, тобто Україна, вважає злочинцями депутатів з урядової коаліції", - розповів Мельник.

Метод "батога" полягає у тому, щоби поїздки до Криму стали більш болючими для депутатів. "Ми працюємо над тим, щоб запровадити за такі поїздки адміністративну відповідальність у Німеччині, насамперед для політичних діячів", - пояснив посол.

Читайте інтерв'ю "Європейської правди": "Посол у Німеччині: "Меркель голосувала за майбутнє членство України в НАТО і це рішення є на папері".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.