Історія з Siemens підірвала довіру Меркель до Путіна – посол

Вівторок, 4 вересня 2018, 11:25

Історія з поставкою турбін Siemens на територію тимчасово окупованого Криму суттєво підірвала довіру канцлерки Німеччини Ангели Меркель до президента РФ Владіміра Путіна.

Про це посол України в Німеччині Андрій Мельник розповів у інтерв’ю "Європейській правді".

"Через цю історію довіра канцлера та німецького керівництва до Росії і особисто до президента Путіна була якщо не повністю зруйнована, то значною мірою підірвана. Адже Путін особисто обіцяв Меркель, що цього не станеться, що турбіни не потраплять до Криму. То як можна далі вірити словам вищого керівництва Росії після того, що сталося?", - розповів український дипломат.

Мельник нагадав, що відразу після випадку із незаконним переміщенням турбін на анексований півострів були запроваджені додаткові санкції проти Росії, одним із ініціаторів яких виступила Німеччина.

Крім того, зауважив дипломат, у самій компанії після цього вжили заходів, аби щось схоже більше не трапилося.

"Для керівництва компанії це був дуже дошкульний удар і по репутації, і з точки зору того, як компанія працює на російському ринку. Були змінені процедури в рамках самої компанії, щоб чогось подібного більше не відбулося. Не лише стосовно України і Росії, а в принципі", - зазначив Мельник.

Читайте інтерв'ю "Європейської правди": "Посол у Німеччині: "Меркель голосувала за майбутнє членство України в НАТО і це рішення є на папері".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.