Представники Польщі почали в Росії огляд уламків літака Качинського

Понеділок, 3 вересня 2018, 11:15

Представники польської сторони і російські слідчі приступили до спільного огляду уламків літака президента Польщі Леха Качинського, який розбився в 2010 році під Смоленськом

Про це повідомила "Интерфаксу" в понеділок офіційний представник Слідчого комітету РФ Світлана Петренко.

Вона заявила, що слідство "ретельно перевірило версію про вибух" на борту літака і "численні експертизи, проведені як російськими, так і польськими експертами, показали, що сліди вибухових речовин на останках загиблих і уламках літака відсутні".

"Для фахівця, який знає закони фізики і аеродинаміки, буде абсолютно очевидно, що з урахуванням наявних пошкоджень літака ніякого вибуху бути не могло ", - сказала Петренко.

Розпочатий у понеділок огляд частин літака проходить в рамках чергового запиту польської сторони про правову допомогу.

Літак польського президента Качинського розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Всі 96 осіб, що перебували на борту, загинули. Качинський летів на траурні заходи в Катинь, де поховані польські військовослужбовці, розстріляні НКВС СРСР в 1940 році.

Наприкінці липня Слідчий комітет Росії погодився на приїзд до Смоленської області польських прокурорів і експертів для обстеження останків польського літака Ту-154М.

Нагадаємо, у середині квітня підкомітет Міноборони Польщі опублікував технічний звіт щодо Смоленської катастрофи, в якому йдеться про те, що літак Ту-154М був зруйнований під час вибуху, а вибухи відбулися над землею.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.