Лідерка німецьких "Лівих" заснувала новий політичний рух

Вівторок, 4 вересня 2018, 14:49

Німецький політик, депутат Бундестагу Сара Вагенкнехт із партії "Ліві (Die Linke) оголосила про створення нового лівого політичного руху у зв'язку із зростаючою популярністю правих та популістських партій по всій Європі.

Про це повідомляє DPA.

Новий рух має назву "Aufstehen" ("Вставай"). Чотири тижні тому був вікдритий сайт політичної сили і за цей час там зареєструвалися 101 700 прихильників. Цей показник зріс більш ніж на 15 000 за минулий тиждень.

Виступаючи на прес-конференції в Берліні, Вагенкнехт заявила, що люди в Німеччині "більше не відчувають себе представниками влади".

"У країні, де, незважаючи на економічне зростання, 40% жителів отримують менше чистого прибутку, ніж 20 років тому, демократія більше не працює", - заявила вона.

"Я втомилася від того, що вулиці віддані (анти-ісламському руху) Pegida і "Альтернативі для Німеччини", - додала Вагенкнехт, маючи не увазі нещодавні протести правих сил у місті Хемніц.

Вагенкнехт сподівається отримати підтримку "Лівих", Соціал-демократичної партії і "Зелених". Але лідери цих партій попередили, що новий лівий рух ризикує створити розкол серед лівих партій Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: