Білий дім спростував вимогу Трампа вбити Асада

Середа, 5 вересня 2018, 10:00
У Білому домі спростували інформацію, викладену у книзі члена редколегії Washington Post Боба Вудворда, про нібито вимогу президента США Дональда Трампа ліквідувати Башара Асада.

Про це заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандрерс, чиї слова у своєму Twitter поширив Трамп.

"Ця книга - не більше, ніж набір сфабрикованих історій, багато з яких колишні невдоволені співробітники розповіли, аби з поганого боку показати президента", - сказала Сандрес.

За її словами, президент Трамп зміг "пробитися через бюрократію та принести американцям небувалий успіх". "Демократи та їхні союзники у медіа розуміють, що політика президента діє, і з подібними успіхами ніхто не зможе його здолати чи навіть наблизитися у 2020 році", - наголосила прес-секретар.

Трамп також виклав заяви від кількох високопосадовців США, які спростовують інформацію із книги Вудворда. Зокрема, Трамп наводить слова міністра оборони США Джеймса Меттіса та глави апарату Білого дому Джона Келлі.

У книзі йдеться про те, що Трамп у 2017 році після хімічної атаки проти цивільних різко вимагав від Пентагону ліквідувати президента Сирії Башара Асада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.