ВР ратифікувала генеральну угоду між Україною та Польщею про оборонне співробітництво

Четвер, 6 вересня 2018, 12:23

Верховна Рада голосами 247 народних депутатів ухвалила закон "Про ратифікацію Генеральної угоди між Кабінетом міністрів України та Урядом Республіки Польща про співробітництво у сфері оборони".

Про це пише УНІАН.

В угоді визначено, що у разі надзвичайної ситуації, природної катастрофи або воєнного стану, введеного на території однієї із сторін або на території обох сторін, Україна та Польща можуть запропонувати одна одній невідкладну допомогу.

Зокрема, йдеться про безоплатну передачу озброєння, товарів подвійного використання та майна небойового призначення в рамках поставок із запасів збройних сил однієї із сторін.

Також угодою передбачено, що відповідно до національного законодавства сторін тимчасове ввезення або вивезення з території однієї із сторін обладнання, матеріалів та продукції, яка надаватиметься у разі надзвичайної ситуації, природної катастрофи або воєнного стану, звільнятиметься від податків митних зборів та інших платежів.

Крім того, зазначається, що у випадках неврегульованих цією генеральною угоду сторони застосовують положення угоди між державами-учасницями Північноатлантичного договору та іншими державами, які беруть участь у програмі "Партнерство заради миру", щодо статусу їхніх збройних сил та Додаткового протоколу до цієї угоди, підписаних у Брюсселі 19 червня 1995 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.