Влада Болгарії зробила заяву у зв’язку з розслідуванням вбивства журналістки

Середа, 10 жовтня 2018, 11:05

Прем’єр-міністр, глава МВС і генпрокурор Болгарії виступили з заявою, у якій проінформували про розслідування вбивства тележурналістки Вікторії Марінової.

Про це повідомляє БГНЕС.

Глава МВС Младен Марінов підтвердив, що минулої ночі у зв’язку з вбивством був затриманий житель міста Русе Северин Красіміров 1997 року народження. Затриманий перебуває у полі зору правоохоронних органів з 2007 року через дрібну крадіжку. Жодних інших злочинів за ним не числиться.

За словами міністра, на місці злочину знайдені матеріальні докази, пов’язані з підозрюваним. Також на тілі жертви були знайдені частини ДНК затриманого.

Генпрокурор Сотір Цацаров в свою чергу заявив, що на цій стадії розслідування вони не беруться стверджувати, що вбивство Марінової пов’язане з її професійною діяльністю, однак жодної з версій не відкидають.

Підозрюваному заочно висунули звинувачення у зґвалтуванні (за цей злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 20 років) та вбивстві в особливо жорстокий спосіб , що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 15 до 20 років або довічне ув’язнення. Зараз підозрюваний перебуває в Німеччині, влада Болгарії видала європейський ордер на його арешт.

"Затриманий буде допитаний у німецькому суді для рішення про екстрадицією, ми надамо необхідну інформацію" - повідомив прем’єр Бойко Борисов.

При цьому він відкинув претензії щодо свободи слова і безпеки журналістів у Болгарії, які останніми днями лунали у соцмережах.

Нагадаємо, 6 жовтня у болгарському місті Русе згвалтували і вбили адміністративного директора і ведучу регіонального каналу TVN Вікторію Марінову. Останньою темою, над якою вона працювала, був так званий GPGate – скандал навколо розкрадання коштів з фондів ЄС. 

В ЄС у відповідь на вбивство журналістки заявили, що болгарська влада повинна негайно притягнути до відповідальності вбивць журналістки.

9 жовтня стало відомо, що болгарська поліція затримала у зв’язку з вбивством румуна українського походження, однак пізніше заявила, що відпустить його без висунення звинувачень.

Читайте також: "Три розслідування ціною в життя: за що в ЄС вбивають журналістів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.