Стало відомо, у кого з заможних іноземців Британія вперше вимагає пояснити статки

Середа, 10 жовтня 2018, 16:10

Заможна жінка з Азербайджану, яка протягом десятиліть витратила 16 мільйонів фунтів стерлінгів (21 млн доларів) у розкішному лондонському універмазі Harrods, стала першою іноземкою, у кого британська влада вимагає пояснити походження багатства відповідно до нового закону.

Про це повідомляє Associated Press.

Закон про "Ордери на статки нез’ясованого походження" набув чинності у Британії в лютому. Він вимагає у заможних іноземців пояснювати свій розкішний спосіб життя у Великій Британії, якщо джерело їх багатства викликає сумніви. Британські чиновники навіть можуть заморозити підозрілі активи.

Суд наказав азербайджанці Замірі Гаджиєвій пояснити, звідки походять гроші, за які вона придбала будинок у Лондоні за 11,5 мільйона фунтів (15 мільйонів доларів) і поле для гольфу за межами міста. Судовий наказ, який гарантував анонімність Гаджиєвої у справі, був анульований в середу.

 

Чоловік Гаджиєвої, колишній голова Міжнародного банку Азербайджану Джахангір Гаджиєв, був ув’язнений в 2016 році за шахрайство і розкрадання коштів.

Гаджиєва заперечує будь-які правопорушення. Якщо вона не зможе пояснити джерело багатства, то ризикує втратити свої розкішні апартаменти в Лондоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.