Човен з мігрантами, що прямував до Іспанії, обстріляли ВМС Марокко

Середа, 10 жовтня 2018, 20:44

Корабель військового флоту Марокко відкрив вогонь по човну, який перевозив мігрантів з північноафриканської країни до Іспанії.

Про це повідомляє AFP із посиланням на джерела в Рабаті.

За словами співрозмовника, незважаючи на попередження, "моторний човен, що перевозив 58 мігрантів, схованих під брезентом, зробив ворожий крок, який змусив берегову охорони відкрити вогонь".

Один з марокканських мігрантів під час операції отримав вогнепальне поранення у плече. Човен прямував з містечка Лараче, на узбережжі Атлантичного океану.

Поранення отримав 16-річний мігрант, його доставили до лікарні в Танжері. Решту мігрантів доправили на берег і передані силам безпеки.

За даними Міжнародної організації з міграції, з початку року в Іспанію потрапили понад 43 000 мігрантів, у тому числі близько 38 000 дісталися морем.

Подібний інцидент зі стріляниною стався два тижні тому. 25 вересня марокканський морський патруль відкрив вогонь по швидкісному катеру, який перевозив мігрантів до Іспанії, в результаті чого загинув 22-річний студент і було поранено ще троє людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.