МЗС РФ звинуватило ПАРЄ в системній кризі в Раді Європи

Четвер, 11 жовтня 2018, 10:25

В МЗС РФ заявили, що через відсутність зрушень на майданчику Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) системна криза в РЄ тільки посилюється.

Про це йдеться в заяві відомства, поширеній РИА "Новости".

Коментуючи прийняте на сесії ПАРЄ рішення не обговорювати через розкол Асамблеї проект документа щодо повноважень делегації, у департаменті зазначили, що "по лінії Федеральних зборів — основного контрагента Парламентської асамблеї Ради Європи — вже дана оцінка цього рішення Асамблеї і його наслідків для перспектив участі членів російської делегації в роботі ПАРЄ".

"Можемо тільки констатувати, що через відсутність зрушень на майданчику ПАРЄ системна криза в Раді Європи тільки посилюється", - зазначили в МЗС РФ.

"Висловлюємо жаль, що Асамблея знову виявилася нездатною піднятися над забобонами, продовжуючи і далі демонтувати цю важливу опору загальноєвропейського співробітництва", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні 9 жовтня не знайшла голосів для зміни санкційних правил заради РФ і відклала вирішення цього питання на наступний рік.

Детально про дебати та про те, в чому полягає перемога – в статті "Кремль програв битву за Страсбург: як підкилимна гра Ягланда призвела до поразки росіян у ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.