Глава МЗС Угорщини: заяви українських політиків нагадують про найтемніші диктатури

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 08:25

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що українська політика "досягла жахливого дна" і що пропозиції політиків щодо Берегового нагадують найтемніші диктатури.

Про це йдеться у повідомленні на сайту МЗС Угорщини.

"Ті, хто приймає рішення в Україні говорять про пропозиції, які нагадують про найтемніші диктатури", оскільки вони хочуть змінити етнічний образ Берегового і скоротити число угорців, що там проживають, заселивши місто українцями" - йдеться у повідомленні.

За словами Сійярто, найбільшим шоком для нього є те, що український уряд не засудить подібні пропозиції.

"Парламент у Києві змовився з екстремістами, які оприлюднили персональні дані сотень закарпатських угорців, на тлі того, що не можна визначити подвійне громадянство на основі публічних баз даних", - сказав він.

Міністр зазначив, що угорці, які проживають на території України, можуть розраховувати на допомогу Будапешта.

Також він додав, що обговорив ситуацію з представниками Держдепу і заступником Генсекретаря НАТО.

10 жовтня Будапешт викликав "на килим" посла України через угорський список "Миротворця".  "Миротворець" опублікував список із 313 закарпатців, власників угорських паспортів, які є держслужбовцями та чиновниками місцевого самоврядування.

Сійярто заявив, що Україна бреше, коли каже, що не причетна до публікації на "Миротворці",  оскільки в переліку є особисті дані, недоступні з відкритих джерел. За його словами, до цього причетні українські спецслужби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.