Уряд Італії ухвалить бюджет, розкритикований ЄС

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 19:41

Кабінет міністрів Італії в понеділок затвердить державний бюджет на 2019 рік, за п'ять днів до офіційного крайнього терміну подання фінансового пакету.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Луїджі Ді Майо, повідомляє Reuters.

Бюджет був розкритикований Європейською комісією через плани збільшення дефіциту і витрат. В Італії заявили, що Брюссель повинен почекати зі своїм рішенням, поки не будуть представлені докладні відомості про бюджет.

"Наступного тижня, в понеділок, кабінет міністрів затвердить бюджет, який потім буде відправлений до Брюсселя і до парламенту", - сказав Ді Майо.

Згідно з італійським законодавством, уряд повинен до 20 жовтня затвердити бюджет і передати законопроект до парламенту для розгляду. Потім обидві палати повинні затвердити пакет до кінця року.

Брюссельські ЗМІ раніше повідомляли, що Єврокомісія піде на безпрецедентний крок і відхилить національний бюджет Італії, якщо італійський уряд не поліпшить оголошені цифри дефіциту.

Нагадаємо, уряд Італії ухвалив державний бюджет, в якому популістські лідери заклали збільшення витрат для виконання своїх передвиборчих обіцянок.

Новий бюджет потягне за собою збільшення і без того величезного боргового навантаження країни – наразі борг складає 131% ВВП, найбільший серед країн єврозони після Греції і вищий, ніж верхня межа ЄС на 60%. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.