Британія, Франція і Німеччина закликали Ер-Ріяд надати інформацію про зниклого журналіста

Неділя, 14 жовтня 2018, 17:51

Велика Британія, Франція і Німеччина закликали Саудівську Аравію надати повну інформацію щодо зникнення журналіста Джамала Хашкаджі у консульстві в Стамбулі.

Про це йдеться в спільній заяві трьох країн, розміщеній на сайті МЗС Німеччини.

"Німеччина, Сполучене Королівство і Франція поділяють серйозну заклопотаність, висловлену іншими сторонами, включаючи високого представника ЄС Могеріні і генсека ООН Гутьерреша, і відносяться до цього інциденту з максимальною серйозністю", - йдеться в заяві.

У документі наголошується на необхідності провести достовірне розслідування, щоб встановити правду про те, що сталося, і, якщо необхідно, визначити осіб, які несуть відповідальність за зникнення Хашкаджі, і забезпечити їх затримання.

"Ми заохочуємо спільні саудівсько-турецькі зусилля в цьому відношенні і очікуємо, що уряд Саудівської Аравії представить повну і детальну відповідь. Ми передали це повідомлення безпосередньо владі Саудівської Аравії", - наголошується в заяві.

Раніше The Washington Post повідомила, що турецький уряд проінформував офіційні особи США, що у нього є аудіо-та відеозаписи, які підтверджують, що Хашкаджі убили у консульстві.

Турецькі ЗМІ повідомили, що годинник Apple Watch, який був на руці Хашкаджі, записав момент його вбивства в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.

Детальніше читайте у статті: "Вбивча дипломатія: які наслідки може мати зникнення саудівського опозиціонера".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.