Україна передала Польщі організатора "пограбування століття"

Вівторок, 16 жовтня 2018, 14:37

Україна передала Польщі організатора так званої "крадіжки століття", яка три роки тому трапилась у місті Сважендз неподалік Познані.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Ґжеґожа Л. минулого року неподалік Одеси затримали польські "мисливці за головами" - поліцейські спеціальної групи розшуку Воєводської комендатури поліції у Познані. Відтоді на час процедури екстрадиції затриманий перебував у Києві.

Наприкінці минулого тижня українські спецслужби передали його поліцейському конвою у Ряшеві. Злочинця планували доставити до Познані, де йому висунуть обвинувачення та допитають.

Ґжеґож Л. – екс-поліцейський та колишній віце-голова охоронної фірми. Його вважають головним "мозком" викрадення 8 мільйонів злотих (понад 1,8 млн євро) 10 липня 2015 року у місті Сважендз. Вважається, що саме він продумав схему пограбування, під час якої підставний конвоїр викрав фургон, що розвозив кошти до банкоматів та філій банку PKO.

Підставного конвоїра ретельно готували до пограбування. Він відпустив бороду, поголив волосся на голові, змінив особу. У день крадіжки, коли його колеги вийшли до одного з банків, злочинець натиснув на газ і втік із наповненим грошима фургоном. У нього було декілька спільників.

Особу конвоїра вдалося встановити на підставі даних декількох осіб. На робочому місці крадій не залишав жодних слідів, постійно носив рукавиці.

Познанська прокуратура тривалий час розшукувала фальшивого конвоїра та його поплічників. У результаті їх вдалося затримати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.