Польському екс-консулу дали довічне ув'язнення за вбивство мільярдерки з Монако

Середа, 17 жовтня 2018, 17:35

Польський зять найбагатшої жінки Монако Елен Пастор, застреленої в мафіозному стилі в Ніцці чотири роки тому, зізнався в тому, що замовив її вбивство, після чого його засудили до довічного ув'язнення.

Про це пише AFP.

Громадянин Польщі Войцех Яновський протягом декількох років наполегливо заперечував свою причетність до вбивства 77-річної тещі, спадкової власниці численних об'єктів дорогої нерухомості. Він входить в число дев'яти обвинувачених у цій справі, пише BBC.

На момент вбивства Войцех Яновський був почесним консулом Польщі в Монако. За твердженням його адвоката, мотивом вбивства була спроба встати на захист його цивільної дружини і дочки Елен Пастор Сильвії, яка мала досить кепські стосунки з матір'ю.

У суді Яновський також стверджував, що не замовляв двом кілерам убити шофера Пастор, однак інший обвинувачений у цій справі заявив зворотне.

Слідчі органи стверджують, що Войцех Яновський був близький до банкрутства, а коли його цивільна дружина Сильвія Пастор захворіла 2012 року на рак, він зрозумів, що йому загрожує фінансовий крах.

Елен Пастор призначила синові й дочці щомісячне утримання в розмірі 500 тисяч євро, але в разі смерті її дочки виплати припинилися б.

Контракт на вбивство коштував 140 тисяч євро, свідчать дані поліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.