Найбільше командування армії США вперше очолила жінка

Четвер, 18 жовтня 2018, 11:12

Найбільше з усіх командувань сухопутних військ Сполучених Штатів вперше очолила жінка - генерал-лейтенант Лаура Дж. Річардсон.

Про це повідомляє CNN.

Річардсон очолила Командування сил армії США, або FORSCOM, яке є найважливішим у сухопутних військах США.

 
Генерал-лейтенант Лаура Дж. Річардсон

Загальна чисельність військ, що підкоряються цьому командуванню, становить 776 тисяч військових регулярної армії, резерву та Національної гвардії армії США та 96 тисяч цивільних працівників.

Основним завданням FORSCOM є підготовка, навчання та оснащення резерву сухопутних військ для виконання завдань як на території власно Сполучених Штатів, так і за кордоном.

Річардсон служить в армії США з 1986 року, в 2012 році вона стала першою жінкою, яка отримала посаду заступника командувача 1-ї кавалерійської дивізії США, відома як "Перша команда Америки". У 2017 році вона стала заступницею командувача FORSCOM.

Нинішній командувач FORSCOM генерал Роберт Абрамс переходить на посаду командувача військами США у Кореї. Річардсон буде виконувати обов'язки командира до тих пір, поки Сенат офіційно не призначить наступника Абрамса.

"В цей проміжній період вона продовжуватиме бути заступником командувача, а також виконуючим обов'язки командувач", - пояснили у FORSCOM, додавши, що кандидатура Річардсон розглядається в якості постійного командувача.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.