Орбан оголосив, кого підтримає Угорщина на заміну Юнкера в Єврокомісії

Четвер, 18 жовтня 2018, 15:01

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що підтримає керівника групи Європейської народної партії у Європарламенті Манфреда Вебера, а не екс-прем’єра Фінляндії Александра Стубба в якості Spitzenkandidat (єдиного кандидата) на посаду президента Єврокомісії від ЄНП.

Про це заявив міністр канцелярії угорського прем’єра Анталь Роган, повідомляє угорське державне агентство MTI.

Він зазначив, що керівництво ЄНП у середу провело розмову з обома прендентами на посаду голови Єврокомісії.

"На основі цієї розмови був зроблений висновок, що якщо прем'єру Орбану треба обирати між двома кандидатами, то він звісно ж надасть підтримку баварському політику з християнсько-демократичного крила, аніж пану Стуббу, який належить до ліберального крила ЄНП", - заявив він.

За його словами, партія Орбана "Фідес" у листопаді, коли обиратимуть єдиного кандидата, проголосує за кандидатуру Вебера.

Варто зазначити, що досі Віктор Орбан лишався єдиним консервативним лідером, який не задекларував свою підтримку кандидатурі Манфреда Вебера.

Листи про офіційну підтримку станом на 17 листопада йому надіслали прем'єри Болгарії, Хорватії, Кіпру та Ірландії, а також канцлер Австрії і Національна ліберальна партія президента Румунії. Крім того, кандидатуру Манфреда Вебера підтримала його соратниця канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.