Лідери ЄС закликали продовжити роботу над підготовкою санкцій за кібератаки

Четвер, 18 жовтня 2018, 15:46

Саміт ЄС закликав до посилення боротьби з кіберзлочинністю і запобігання кібератакам шляхом запровадження обмежувальних заходів.

Про це йдеться у висновках саміту ЄС.

"Європейська рада закликає до заходів з протидії незаконній і зловмисній кіберактивності і побудови міцної системи кібербезпеки. Потрібна подальша робота над здатністю реагувати та запобігати кібератакам шляхом обмежувальних заходів ЄС" - йдеться у документі.

Лідери ЄС підкреслили, що всі пропозиції щодо посилення кібербезпеки мають бути підготовленні до завершення каденції Європарламенту.

Також саміт ЄС підкреслив необхідність захистити демократичні системи ЄС і протидіяти дезінформації у контексті виборів до Європарламенту навесні наступного року.

Як повідомлялося, Велика Британія, Нідерланди, Литва, Румунія, Фінляндія та Естонія закликали ЄС розширити дію режиму санкцій на кібернапади.

Італія є єдиною країною-членом ЄС, яка відкрито виступила проти нового режиму санкцій за кібератаки.

Опозиція Італії сприяла пом'якшенню формулювань остаточного спільного документу на вищому рівні, у останній версії проекту якого міститься згадка про те, що робота над захистом від кібератак "через обмежувальні заходи ЄС має бути продовжена".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.