США дозволили своїм авіакомпаніям відновити польоти у три міста України

Четвер, 18 жовтня 2018, 20:21

Федеральне авіаційне управління США (FAA) повідомило в четвер, що дозволить американським авіакомпаніям і їхнім компаніям-партнерам відновити польоти до трьох українських аеропортів та у деякі частини Чорного моря, пояснивши, що ситуація там безпечна.

Про це повідомило агентство Reuters.

У квітні 2014 року FAA рекомендувало американським авіакомпаніям припинити польоти над Кримом та зонами військового конфлікту в Україні і розширило зону обмеження після збиття рейсу MH17.

У своєму повідомленні FAA зазначило, що заборона на польоти над Кримом і деякими частинами України не знімається. Проте управління зазначило, що дозволить вильоти та прильоти у міжнародних аеропортах Харкова, Дніпра і Запоріжжя, додавши, що операції там можуть проводитися з "мінімальним додатковим ризиком".

FAA заявило, що умови безпеки "істотно стабілізувалися в деяких регіонах України". Крім того, скасуванню обмеження посприяло те, що протягом понад двох років польоти неамериканських авіакомпаній на чорноморських маршрутах відбувались безпечно.

Відомство також пояснило, що польоти до Харкова дозволяються, оскільки місто розташоване на безпечній відстані від зони бойових дій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.