Українське консульство у Франкфурті склало "рейтинг запізнень" на лоукост-авіарейси

Вівторок, 4 вересня 2018, 11:33

Громадяни України часто надто легковажно ставляться до проходження контролю в аеропортах і тому часом спізнюються на рейси.

Про йдеться у дописі консульства України у Франкфурті-на-Майні на офіційній сторінці дипустанови у Facebook .

Дипломати у жартівливій формі розповіли про те, з якими проблемами українських подорожуючих їм доводиться стикатися у свой роботі.

Зокрема, консульству довелося вирішити ситуацію з одним із серпневих рейсів WizzAir з Франкфурта до Києва, коли літак відлетів, не дочекавшись 42 пасажирів - хоча гейт  був закритий на 10 хвилин пізніше від плану (більша затримка загрожувала запізненням уже на дві години через втрату своєї черги на виліт).

"Пасажири з'явилися біля ґейту через 15 хвилин після його закриття. Більшість з них була з пакетами з Duty Free та наїдками з Burger King й McDonalds... Більшість з них пройшли check-in ще до 12-ї години дня, чого цілком достатньо, адже ґейт закривається о 13.55", - розповідають дипломати.

Як виявилось згодом, не полетіти могло ще більше, але пілот літака, поспішаючи на відліт з кімнати для паління у транзитній зоні, помітив квитки на свій рейс у групи з п'ятьох пасажирів, які, на відміну від пілота, нікуди не поспішали.

"Аргументи, що попереду ще контроль авіаційної безпеки, а до закриття ґейту лише 5 хвилин, подіяли не з першого разу. Але пілот виявився наполегливим, і ці мандрівники встигли - літак їх зачекав. А ось інші 42 пасажири на той момент ще навіть не дісталися контролю безпеки. Наступного дня, у неділю, консули були присутні у FraPort аби розібратися, як могла статися така прикра ситуація? Недільний рейс також відлітав о 14.25, а ґейт зачинявся, як і днем раніше, - о 13.55. Черга на паспортний контроль сформувалася величезна - приблизно одночасно оформлювалися пасажири до Туреччини, Кувейту, Китаю та Таїланду. Тобто - це приблизно 30-40 хвилин лише на паспортний контроль. А потім же ще треба знайти ґейт та пройти контроль безпеки!" - йдеться у повідомленні.

Коли часу до закриття ґейту лишалося вже лише 30 хвилин, працівники консульства, за їхніми словами, домовилися зі службовцями аеропорту про пришвидшений пропуск громадян України до паспортного контролю (попри те, що до цього часу всі мали вже пройти цей етап).

"Втім, виявилося, що ця опція стала у пригоді для 8 наших співвітчизників (усі інші до того моменту вже давно пройшли цей етап та перебували у транзитній зоні). Останній пасажир пробіг від check-in до паспортного контролю о 13.20, коли до закриття ґейту лишалося лише 30 хвилин! Загалом у той день на рейс зареєструвалося 187 пасажирів. Двоє не прийшли взагалі. Тобто, на check-in у неділю з'явилося 185 осіб. Останній пасажир, імовірніше за все, на жаль, не встигне, - підбивали ми підсумки - але 184 відлетить!" - розповідають у консульстві.

"Яким же було наше здивування, коли після чергового очікування і закриття ґейту виявилося, що не вилетіло цілих 17 осіб!  Але 3 справжні шокові новини були попереду: 3-є місце - наш останній пасажир-марафонець таки встиг;  2-е місце - більшість тих, хто не встиг, пройшли check-in на півтори години раніше за "марафонця". 1-е місце: серед цих 17-ти було також кілька пасажирів, які пропустили свій рейс вчора. Завіса", - додали дипломати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.