У Франції пропонують податкові пільги у 1500 євро за прийом біженців

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 13:51

Французькі домогосподарства зможуть вимагати податкові пільги, якщо вони прихистять у себе біженців.

Такий законопроект у першому читанні ухвалив парламент Франції, повідомляє The Times.

Депутати проголосували за те, щоб дозволити сім'ям вираховувати до 1500 євро (або 5 євро на день) зі свого річного податку на прибуток, якщо вони забрали біженця до свого будинку.

Ця поправка була схвалена депутатами правлячої парламентської фракції "Вперед, Республіко!", хоча не всі депутати партії Еммануля Макрона підтримали таке рішення, побоюючись, що воно може відкрити шлях до масового податкового шахрайства.

В уряді Франції заявили, що сподіваються переконати депутатів відхилити законопроект, коли він повернеться до другого читання.

Минулого року Франція отримала 100 412 заявок на отримання притулку, що на 17% більше, ніж 2016 року. Чиновники говорять, що цього року показник зросте на 16%, а уряд намагається знайти житло lkz біженців.

Наявні у Франції притулки для біженців розраховані 80221 ліжко, проте близько 13 тисяч з них займають люди, які вже отримали статус біженця. В результаті тисячі нових мігрантів змушені спати в тимчасових таборах в парках s на тротуарах по всій країні.

Чиновники прагнуть заохотити сім'ї приймати біженців, але поки що безуспішно. Згідно з останніми даними, лише 480 біженців проживають у французьких родинах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.