У Британії дозволять цивільне партнерство для гетеросексуальних пар

Вівторок, 2 жовтня 2018, 15:26

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявила, що гетеросексуальним парам дозволять вступати уцивільне партнерство, що раніше дозволялося лише гомосексуальним парам.

Про це повідомляє Reuters.

На думку уряду, такий крок забезпечить більший захист для неодружених пар та членів їхніх родин.

"Ця зміна у законі дозволить захистити інтереси пар, які є представниками різних статей і які хочуть формалізувати стосунки, не вступаючи при цьому у шлюб", - заявила Мей.

Цивільне партнерство забезпечує юридичний та фінансовий захист обох сторін у разі закінчення відносин, як у шлюбі. Однак таке партнерство вільне від негативних конотацій шлюбу як інституту, побудованого навколо патріархату та власності.

У червні Верховний суд Британії висловився за те, щоб гетеросексуальній парі дозволили вступити у цивільне партнерство. Але рішення не означало зобов’язання для уряду змінити закон.

За даними уряду, у Великій Британії проживає понад 3,3 мільйони неодружених пар, які живуть разом, майже у половини з них є діти.

Цивільні партнерства запровадили у Британії в 2004 році, надавши гомосексуальним парам юридичні права, подібні до тих, які мають одружені гетеросексуальні пари.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.