У Німеччині отруювач дитячого харчування отримав 12,5 років тюрми

Вівторок, 23 жовтня 2018, 14:24

У Німеччині 54-річного чоловіка, який залишив отруєне дитяче харчування на полицях супермаркетів, засудили до 12,5 років позбавлення волі за звинуваченням у спробі вбивства та спробі вимагання під загрозою сили.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Чоловік залишив п'ять баночок з дитячим харчуванням на полицях супермаркетів у місті Фрідріхсхафен, на Боденському озері, і вимагав від компаній-виробників заплатити йому 11,75 млн євро за інформацію про їх розташування.

Прокурор під час суду повідомив, що доза токсину в кожній баночці була б достатньою, щоб убити дитину. Цього, за його словами, було достатньо для визнання обвинуваченого винним у п'яти замахах на вбивство.

Прокурор, який просив 13 років тюремного ув'язнення для обвинуваченого, сказав, що уникнути отруєння дітей вдалося завдяки не лише інтенсивній роботі поліції, але і "великій порції вдачі, якщо чесно".

Обвинувачений в якості токсину використав етиленгліколь, який часто зустрічається в сумішах з антифризом.

Він стверджував, що у нього був діагностований розлад особистості, також він споживав велику кількість алкоголю та знеболювальних, але психіатр визнав його осудним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: