Кремль: вихід США із ядерної угоди - це небезпечний намір вступити в гонку озброєнь

Середа, 24 жовтня 2018, 13:45

Москва вважає, що рішення США вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД) - це вияв наміру Вашингтона вступити в гонку озброєнь.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитрій Пєсков, пише РБК.

"Це надзвичайно небезпечний намір, тобто це фактично декларування намірів вступити в гонку озброєнь, нарощування відповідного потенціалу озброєнь. Ще раз повторюю, це зробить світ більш небезпечним ", - підкреслив Пєсков.

За словами речника Кремля, на тлі "подібних заяв" у Кремлі насамперед "думають про національні інтереси Росії і безпеки країни".

Відповідаючи на запитання, чи вважають у Кремлі можливим продовження переговорів щодо РСМД, Пєсков відповів, що це навряд чи можливо. Наскільки зрозуміли в Кремлі, американська сторона прийняла рішення і найближчим часом "формалізує процес виходу з договору", пояснив він.

У вихідні президент США заявив про намір вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Угоду було підписано колишнім Радянським Союзом і Сполученими Штатами ще 1987 року. Договір став першим серйозним кроком зі встановлення контролю над озброєннями, який закінчив "холодну війну".

Росії доведеться вживати заходів військово-технічного характеру у разі виходу США з договору, заявили в МЗС РФ.

Читайте також: "Ядерний шантаж Трампа: які наслідки може мати вихід США з ракетного договору з Росією".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.