Європарламент закличе посилити санкції проти РФ за ескалацію на Азові – ЗМІ

Середа, 24 жовтня 2018, 14:17

Європейський парламент готується схвалити у четвер жорстку резолюцію, у якій закличе держави ЄС посилити санкції проти Росії, якщо ситуація в Азовському морі загостриться.

Про це у своєму Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

За інформацією журналіста, резолюція отримала підтримку головних політичних груп парламенту, тому найімовірніше документ завтра буде ухвалено.

"Резолюція закликає держави-члени ЄС чітко заявити, що цілеспрямовані санкції проти Росії будуть посилені у разі подальшої ескалації конфлікту в Азовському морі", - повідомив журналіст.

У четвер у Європарламенті планують ухвалити резолюцію про порушення Росією міжнародного права в Азовському морі.

Як відомо, з другої половини квітня російські прикордонники почали оглядати іноземні та українські судна, які прямують з або до українських портів.

У Державній прикордонній службі України кажуть, що українська сторона є заручником ситуації з 2004 року, а саме через Угоду про співробітництво між Києвом та Москвою в Азовському морі і Керченській протоці, яка визначає Азовське море як море внутрішнього користування двох держав.

Таким чином, як російські, так і українські прикордонники мають право оглядати ті судна, які, на їхню думку, викликають підозри.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив занепокоєння у зв’язку з діями Росії у Азовському морі, заявивши, що Москва демонструє свою "типову поведінку".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.