Єврокомісія пригрозила Австрії санкційною процедурою через "дитячі гроші"

Четвер, 25 жовтня 2018, 11:13

Європейська комісія пригрозила Австрії розпочати процедуру притягнення до відповідальності за порушення правил ЄС після того, як нижня палата австрійського парламенту затвердила зменшення допомоги дітям працівників, які працюють Австрії, але приїхали з інших країн ЄС.

Про це повідомляє Kronen Zeitung.

Представник Європейської комісії Крістіан Віганд заявив, що це питання "справедливості", і що комісія як хранителька договорів не вагаючись "використає усі можливості". Віганд підкреслив, що позиція комісії з цього приводу добре відома.

"Індексація не допускається відповідно до законодавства ЄС, це підтвердив і Європейський суд. Це питання справедливості: якщо працівники вносять свій вклад у національну систему соціального забезпечення, вони можуть розраховувати на ті ж переваги", - сказав Віганд.

Він додав, що комісія тепер перевірить ухвалений нижньою палатою закон на його сумісність із законодавством ЄС.

Згідно з законом, обсяг грошової допомоги для дітей працівників з інших країн ЄС буде приведено у відповідність до рівня життя країни, у якій проживають діти.

Австрійський уряд стверджує, що актуальні виплати занадто щедрі і індексація допоможе зекономити понад 100 мільярдів євро на рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.