Клімкін назвав реакцію Угорщини "фундаментально неадекватною"

Четвер, 4 жовтня 2018, 16:02

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав "фундаментально неадекватним" рішення Будапешта вислати українського консула з Угорщини у відповідь на видворення угорського консула з Берегового.

Про це міністр написав у своєму мікроб лозі Twitter.

"Реакція Угорщини є абсолютно і фундаментально неадекватною. Ми не порушуємо міжнародного права, угорських законів, і взагалі діємо як належить дипломатам", - зауважив міністр.

"А нашого дипломата влаштуємо у представництві МЗС в Ужгороді, їм там точно потрібно підсилення", - додав Клімкін.

У четвер МЗС України повідомило посла Угорщини в Україні Ерно Кешкеня, що консула Угорщини у місті Берегове оголошено персоною нон грата.

Раніше в українських ЗМІ з'явилася інформація про видачу паспортів Угорщини громадянам України на території консульства Угорщини в Береговому Закарпатської області, а також відповідне відео з прийняттям присяги.

Після прийняття присяги співробітники дипустанови закликають громадян приховувати від державних структур України факт отримання угорського громадянства. Подвійне громадянство заборонене в Україні.

Угорщина вирішила вислати українського консула у відповідь на аналогічний крок Києва. Будапешт вважає, що угорський консул у Береговому не порушив "ні угорські, ні українські, ні міжнародні закони".

Згодом стало відомо, що Угорщина висилає першого секретаря українського посольства в Угорщині. Київ не вважає це пропорційною відповіддю.

Детальніше про рішення України читайте у статті міністра закордонних справ Павла Клімкіна на сайті "Європейської правди": "Більше ніж "угорська проблема": як паспортний скандал відкрив паралельну реальність".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.