Німецький партнер "Північного потоку-2" може вийти з проекту у разі санкцій США

Середа, 29 серпня 2018, 14:40

Німецький енергетичний концерн Uniper  може вийти з проекту будівництва газопроводу "Північний потік-2" у разі запровадження санкцій Вашингтоном.

Про це заявив фінансовий директор компанії Крістофер Делбрюк, повідомляє PRIME.

"Uniper не може ризикувати, оскільки санкції США означали б виключення компанії з платіжних операцій та неможливість використання американських доларів у торговельних операціях, що є неприйнятним. Тим не менш, компанія сподівається, що всі будуть залишатися розумними в нинішній ситуації" - сказав Делбрюк.

Раніше у Держдепі США заявили, що можуть вдатися до запровадження санкцій проти енергетичних компаній Німеччини і низки інших європейських країн, що беруть участь в будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Як відомо, з кінця 2019 року газотранспортний коридор "Північний потік-2" повинен транспортувати близько 55 млрд кубометрів російського природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.